perjantai 10. elokuuta 2012

Suklaa-tuorejuustokakku

Tämä konditoria-tasoinen suklaa-tuorejuustokakku löytyy Fazerin sivuilta ja on melko työläs valmistaa. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen!

Vähensin alkuperäisessä ohjeessa käytetyn sokerin määrää, sillä alkuperäisellä ohjeella kakusta tuli liian makea minun makuuni.



Pohja:
175 g     Domino- tai Digestivekeksejä
50 g       margariinia

Täyte:
4 kpl       liivatelehteä + 1 rkl kiehuvaa vettä
250 g     tummaa suklaata
200 g     maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl     sokeria
1 tl         vanilliinisokeria
2 kpl      munankeltuaista
2 kpl      munanvalkuaista + 1/2 dl sokeria
2 dl        kuohukermaa



Pingota irtopohjavuoan (n. ø24 cm) pohjalle leivinpaperi. Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita joukkoon keksinmurut. Painele seos melko tiiviisti vuoan pohjalle.

Valmista täyte: 
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä. Rouhi loput 50 g suklaata. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu suklaa, vanilliinisokeri ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen ja sekoita joukkoon rouhittu suklaa.

Kaada täyte vuokaan (reunoilla on hyvä käyttää reunanauhaa) ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla, esim. mustikoilla. 

Vinkki:
Helpon ja näyttävän koristelun voi tehdä myös sulatetulla suklaalla, jonka voi "roiskia" kakun päälle esim. lusikalla epämääräisinä vetoina (kuten mallikuvassa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti