sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Amerikan malliin


Amerikkalaisissa kakkuohjelmissa muotoiltujen kakkujen pohjana on usein "pound cake" tai "red velvet cake". Olen jonkin aikaa miettinyt miltä nuo Amerikan mallin kakut mahtavat maistua, joten päätin kokeilla paria reseptiä. Tuon houkuttelevalta kuulostavan "red velvet"in päätin värinsä takia jättää ystävänpäivään, joten tämän kerran testissä oli tuo kuuluisa "pound cake".

Internet on tietenkin täynnä erilaisia "pound cake" -reseptejä, joten hetken tutkittuani päätin kokeilla sitä aitoa ja alkuperäistä. Wikipedian mukaan "pound cake" on saanut nimensä siihen käytettävistä aineista, pauna jauhoja, pauna voita, pauna sokeria ja pauna munia. Testierässä pienensin reseptin kuitenkin 100+100+100+100 grammaan ja lisäsin ripauksen leivinjauhetta kohottamaan ja vanilliinisokeria maun vuoksi, en siis kuitenkaan täysin seurannut alkuperäistä ohjetta. Lisäksi käytin voin sijaan margariinia. Etelävaltioiden naiset olisivat varmasti kauhuissaan!

Tämä resepti riitti (joulupukin tuomaan) 15cm irtopohjavuokaan, joten kovin riittoisa taikina ei ole. ...Mutta hyvää se on! :)



"Pound cake"

100 g     margariinia
100 g     sokeria
100 g     kananmunia (2 kpl)
100 g     vehnäjauhoja
3/4 tl      leivinjauhetta
1 tl         vanilliinisokeria


Vatkaa pehmennetty margariini ja sokerit vaahdoksi, lisää joukkoon kananmunat ja lopuksi jauhot. Kaada taikina leivitettyyn irtopohja- tai torvivuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti