keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Lihapasteijat


Tämän lihapasteija-reseptin olen mitä luultavimmin oppinut äidiltäni, ja on yksi pisimmän aikaa käytössäni olleista resepteistä.


Perusidea on todella yksinkertainen, ja pasteijat maistuvat vielä muutaman päivän vanhoinakin (elleivät ole sitä ennen menneet parempiin suihin).




Lihapasteijat: (täyte riittää n. 64 pasteijaan)

torttu- tai lehtitaikinalevyjä (yhdestä levystä tulee kaksi pasteijaa)

400 g         jauhelihaa
1,5 dl         riisiä
4-5             kananmunaa (+ lisää voiteluun)



Keitä kananmunat ja riisi. Paista jauheliha ja mausta mielesi mukaan. Pilko kovaksi keitetyt kananmunat pieniksi kuutioiksi ja sekoita jauhelihan ja riisin kanssa.

Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen täyttämistä.
Leikkaa taikinalevyt puoliksi ja laita taikinaneliöiden keskelle pieni keko (n. 1 rkl) täytettä.

Voitele neliöiden kaksi vierekkäistä reunaa kananmunalla, ja taita neliöt kolmikulmaisiksi pasteijoiksi. Painele reunat tiiviisti yhteen esim. lusikan vartta apuna käyttäen. 

Voitele pasteijat kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti